Om Andersen Biler

Begyndelsen

I 1963 etablerede Helge Andersen sig som selvstændig erhvervsdrivende. Via forskellige forretninger og en udlandstur, hvor han solgte biler hos Hansen Chevrolet i USA, slog han i 1972 dørene op til forretningen på Gammel Køge Landevej i Valby.

Under opholdet i USA havde Helge Andersen fået kælenavnet Andy – den lille and. I forbindelse med etableringen af forretningen i Valby, kom anden igen frem i lyset, og siden da har den været synonym med Helge Andersen.

Nye tider

Martin Frykmann og Peter Selck, der kom fra hhv. bank- og finansieringsbranchen og bilbranchen, blev i 2003 medejere af virksomheden, der samtidig flyttede til Herlev og Ballerup.

Medejerskabet var første skridt i et planlagt generationsskifte, hvorefter Martin og Peter blev de eneste ejere. Sammen med de mange dygtige medarbejdere har de sat yderligere tryk på den udvikling, Helge Andersen påbegyndte i Valby.

Vækst og udvidelser

2003

Martin Frykmann og Peter Selck, blev i 2003 medejere af virksomheden.

2009

I 2009 en kom endnu en Ford-forretning til i Ballerup.

2013

I 2013 blev Biler by Nordlund i Roskilde – med Citroën og Suzuki – overtaget. Der blev også åbnet en Ford-forretning i Rovsingsgade på Nørrebro i København.

2014

I 2014 åbnede forretningen i Rødovre, med Citroën og Nissan, og blev en del af porteføljen.

2015

I forlængelse heraf åbnede Nissan Concept Store i 2015 som nabo til Ford Store i København. Og i 2015 blev Bilias Ford-forretninger i Gladsaxe og Taastrup også en del af Andersen Biler.

2016

I 2016 kom Andersen Biler på landkortet i Nordsjælland med overtagelsen af Kjærgaarden Autos to forretninger i henholdsvis Hillerød med Ford og Nissan og Frederikssund med Nissan.

2017

I juli 2017 var Andersen Biler også til at finde i Holbæk. Her blev aktiviteterne i Autohuset Stormgaard overtaget. I den forbindelse blev mærkerne Hyundai og Opel føjet til porteføljen. I december 2017 overtog Andersen Biler Ford i Frederikssund fra Bjarne Nielsen.

2018

I forlængelse heraf blev Nissan-forretningen i Frederikssund pr. 1. februar 2018 flyttet til de nye lokaler på Vølundsvej, der herefter huser Ford og Nissan og i alt 20 medarbejdere. Fra 1. september 2018 er Citroën føjet til vor Holbæk-afdeling, og dermed er mærket tilbage i byen.

2021

I april 2021 etablerer vi en afdeling på Energivej 20 i Ballerup, hvor vi udelukkende har fokus på køb og salg af brugte biler. Filialen kan desuden rådgive kunder med alt fra serviceaftaler til finansiering og forsikring.

2022

Primo 2022 overtager vi endnu en filial – og endnu et brand. Andersen Biler overtager forhandlingen af Honda på Amager, hvor vi også servicerer Honda og Hyundai. Adressen hedder Englandsvej 382, 2770 Kastrup.

Overtagelse af forretninger har været, og vil forsat være, en del af Andersen Bilers strategi. Herigennem opnås attraktive placeringer og en stærk og markedsrelevant mærkeportefølje, ligesom øget volumen og omsætning bidrager til at skabe et stærkt fundament for den fortsatte vækst og udvikling af Andersen Biler.